Carina Larsson får ofta möte när hon cyklar i cykelfilen på Stora gatan. Foto: Cecilia Tiberg/Sveriges Radio.

Ny cykelfil på Stora gatan i Västerås osäker

2:39 min

För att öka säkerheten för cyklister har Västerås stad gjort en särskild cykelfil på Stora gatan genom centrum. Vita fält markerar var cykelbanan går. Men Carina Larsson som cyklar till jobbet varje dag, säger att säkerheten inte är särskilt god.

– Det är inte sällan man möter bilar på cykelvägen när man åker åt andra hållet, men tanken är jättebra. Alla kanske inte har förstått att man har gjort om, det kanske är lite dåligt skyltning.

Trots en viss osäkerhet kommer Carina Larsson att fortsätta att cykla till jobbet, på Stora gatan genom centrum. Men fler skyltar för att informera om vad som gäller kommer det inte att bli det säger Ulf Palm kommunikationsstrateg- som tror att det kommer att bli bättre med tiden

– Först är det viktigt att säga att det här är ingen gata som helst. Här får bara bilar med tillstånd köra. Det är inte heller enkelriktat. Jag tror att det är en inlärningsperiod.Ju fler som cyklar på Stora gatan längs Punkts fasad, desto bättre blir det, säger Ulf Palm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista