Putte Dahström och till höger Lars Gustavsson. Foto: Kristin Axinge Jaslin Sveriges Radio.

Planer på nytt politiskt parti i Norberg

1:37 min

I går hölls ett möte där intressegruppen, "Gruppen för Norbergs framtid" bjöd in oppositionspartierna vänstern och moderaterna för att diskutera ett eventuellt samarbete inför valet i höst.

Gruppen för Norbergs framtid bildades eftersom man är missnöjd med hur kommunen styrs idag och planer finns nu alltså hos gruppen att bilda ett nytt parti, säger Lars Gustavsson en av de inblandade:

– Det blir ett parti till att börja med. Till våren och sommaren ska vi diskutera med de övriga partierna om vad de tycker och vad som kommer att hända efter valet i september.

Men vad är det som ni tycker fungerar dåligt och vad är det ni vill förändra i Norberg?

– Vi vill förändra en hel del. Vi måste satsa på småföretagare, vi måste satsa på de äldre och vi måste ha en spetsfråga, en hjärtefråga. Unga familjer måste hit och servicen måste bli bättre, säger Lars Gustavsson till P4 Västmanland.

Hur långt har ni kommit i bildande av partiet?

– Den 27 januari ska vi träffas, den grupp som är och eventuellt får vi bilda en interimsstyrelse och skriva ner ett manifest om vad vi tycker och tänker, säger Lars Gustavsson som säger att man inte är ett missnöjesparti.

Åsa Eriksson Socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Norberg säger att ett nytt parti kan stärka demokratin i Norberg.

– Jag tycker att det är jättebra att människor engagerar sig i samhällsutvecklingen och i Norbergs utveckling. Det är jättepositivt. Men sedan är det tråkigt att människor inte tycker att de alternativ som finns idag inte räcker, säger Åsa Eriksson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista