Amir Kheirmand är P4 Västmanlands nya radiokock

5:09 min

Du har kanske sett honom chocka juryn i Sveriges Mästerkock genom att göra saker han aldrig testat tidigare. Men nu kan vi även stolt presentera honom som vår nya radiokock.

Välkommen till Sveriges Radio Västmanland Amir! Läget?

- Läget är jättebra! Jag håller på och upplever en sån här konstig era i mitt liv. Helt sjuka två veckor i mitt liv har jag upplevt. Jag har fått skriva autografer för första gången i mitt liv.

Hade du en tanke på att det skulle bli autografskrivande när du anmälde dig till Sveriges Mästerkock?

- Inte alls! det var inte alls tanken. Jag tycker bara det är kul att laga mat. Det var så det började.

Vem är du?

- Amir, 34 år gammal. Bor i Västerås med min sambo. Jag har drivit eget i stort sett hela livet. Nu senaste åren har jag jobbat med reklam och trycksaker. Min hobby är matlagning och jag gillar att odla lite på sommaren också.

Favoritmat?

- Det är jättesvårt att säga nån maträtt som jag skulle kunna äta resten av livet men jag tycker om asiatiskt väldigt mycket. Jag tycker om den här blandningen av det sura och det söta, starka. det tycker jag är väldigt gott. Och jag tycker väldigt mycket om spansk mat, för det är så enkelt.

Vad kommer du bjuda våra lyssnare på?

- Vi ska försöka utöka den här vardags repertoaren har jag tänkt. Det brukar vara tio-femton rätter man varvar runt år ut och år in. Det vore kul att slänga in ett par nya rätter som funkar att göra i vardagen och gör det lite extra spännande.

Premiär för Amir hos P4 Förmiddag är det torsdag den 23:e januari klockan 10.