Mikael Olsson i VSK bandy / Foto: Hasse Sjöström SR

VSK Bandy tillbaka på vinnarspåret

2:13 min

Efter tre raka utan seger så tog VSK Bandy sig upp på vinnarspåret igen. Men det satt hårt åt då de vände underläge och vann med 4-3 hemma mot bottenlaget Kalix.

VSK Bandy hade en jobbig första halvlek mot ett defensivt spelande Kalix.

Grönvitt hade stort bollinnehav och skapade också möjligheter för att ta ledningen men istället så kontrade gästerna in 0-1 efter en kvart.

Henrik Kjellsson fick chansen från start mellan stolparna för första gången den här säsongen och fick en otacksam uppgift.

Kalix anfallsspel var i princip obefintligt och Kjellsson i den 34:e minuten utökade de ledningen på deras andra skott i matchen och 0-2 stod sig till paus.

VSK fick den start som de önskade sig i den andra halvleken då Ted Bergström reducerade efter 35 sekunder.

Efter målet var känslan att VSK skulle fortsätta producera men Kalix stod emot och en av dagens absolut bästa spelare målvakten Marcus Lindgren höll kvar norrbottningarna i ledningen.

Men i den 64:e minuten fick han ge sig igen då Tobias Holmberg sköt in kvitteringen på hörna och några minuter senare så var vändningen i hamn genom Jonas Nilsson.

Trots tappad ledning så gav sig inte Kalix utan lyckades kvittera fyra minuter från slutet och var nära att få med sig en poäng hem.

Men VSK och Mikael Olsson fick sista ordet och avgjorde minuten senare.

Sirius på bortaplan återstår för VSK innan det är dags för VM-uppehåll.

Västerås-Kalix 4-3 (0-2)
Västerås: Tobias Holmberg, Jonas Nilsson, Ted Bergström, Mikael Olsson. Kalix: Niklas Gälman, Simon Viklund, Johan Sundquist.
Publik: 907.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista