Bandyhallen på Rocklunda i Västerås / Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kritik mot ljudet i bandyhallen

"Ljudet ekar"
1:24 min

Många anser att speakerljudet i bandyhallen på Rocklunda i Västerås är under all kritik. Klagomål har kommit in från både idrottsklubbar och privatpersoner att det är svårt att höra vad som sägs i högtalarna.

VSK-supportern Torbjörn Olsson som är på plats för att se matchen mot Kalix är en av många som tycker att speakerljudet i bandyarenan är för dåligt.

– Ljudet ekar runt och ibland är det för högt och då ekar det för mycket och ibland är det för lågt och då hör man ingentin, säger han.

Även VSK Bandy och klubbchefen Michael Campese är missnöjde med hur det låter i högtalarna.

– Klart att vi önskar att det skulle vara ett bättre system och det är viktigt ur säkerhetssynpunkt också. Sen vill man ha lite bättre tryck i grejerna vid till exempel intron.

När Michael Campese besöker andra bandyhallar i landet så har han konstaterat att bandyhallen på Rocklunda ligger en bit efter när det gäller ljudkvalitet.

– Det går inte att jämföra. Det är ett helt annat tryck och klarare och tydligare. Tittar man bara på storleken på andra arenor så har vi ju bara små burkar här.

En annan som har sin klara uppfattning om ljudet i bandyhallen är VSK-supportern Rose Lindblom.

– Katastrof. Hör ju inte vem som har gjort mål eller blivit utvisad. Ingenting.

Hoppas du på någon bättring?

– Ja, efter det här kanske.

Kommentera gärna den här nyheten, vad tycker du?

Lyssnartips

Hör av dig och tipsa du också! Ring 021-495 25 58 till publikredaktörerna Monica Elfström och Jenny Rask.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".