Johan Rauch tränare Surahammars IF. Foto: Hans Sjöström / Sveriges Radio

Sura Hockey förlorade seriefinalen

3:32 min

Surahammars IF förlorade med 1-3 i seriefinalen i hockeyns division 1 C fortsättningsserien mot Tierps HK. Surahammar tappade serieledningen och laget är nu seriefyra i den jämna tabellen.

Efter en bra andraperiod och ledningsmål av hemmalagets Adam Stendahl så ledde Surahammar med 1-0 fram till 13 minuter in i slutperioden. Efter två individuella misstag på knappt två minuter så kunde Tierp vända på seriefinalen och vinna med 3-1. Sista målet kom i tom bur då hemmalagets strålande målvakt Simon S:t Cyr hade lämnat kassen för att Sura chansade på ytterligare en utespelare i slutminuten.

Det är surt. Jag tycker vi gör en okej första period och i andra är vi riktigt bra. Sen blir vi straffade på egna misstag i försvaret i slutet av matchen. Jag tror att vi fortfarande har chansen att vinna serien och därmed få spela play off till allsvenskt kval, säger Surahammars tränare Johan Rauch efter 1-3 förlusten mot Tierp.

Surahammars IF - Tierps HK 1 - 3 (0-0, 1-0, 0-3)  Period 2: 1-0 (19:10) Adam Stendahl powerplay (5-4)  Period 3: 1-1 (12:26) Emil Ax, 1-2 (14:10) Jens Ericsson, 1-3 (19:59) Jacob Alner

Skott totalt: 31-39.

Utvisningar: Surahammars IF 3x2 min., Tierps HK 3x2 min. 

Publik: 224

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista