Lars Forsmark - rektor vid Västerås Folkhögskola säger att de har kommit till rätta med drogproblemet i höstas, och tycker det är synd att inte Niclas vill komma tillbaka till skolan / Foto: Marcus Carlsson

Elev vittnade om drogproblem, hamnade själv i kylan

2:08 min

Niclas som eleven heter berättade om problemet med droger för skolledningen på Västerås folkhögskola. Drogproblem som fanns i hans klass, men efter det kände han sig mobbad av sina klasskamrater och han kände heller inget stöd från skolledningen.

– Ja, det är väldigt surt, för jag började på den här skolan för att studiemässigt är det en väldigt bra skola.

Nu sitter han dock hemma, med en distansundersvisning som han egentligen inte vill ha, han vill ju vara på skolan. Det var efter att han konfronterade andra elever, deltagare, som sysslade med droger som han hamnade i kylan, men att stå upp emot droger var självklart för honom.

Lars Forsmark rektor på Västerås Folkhögskola, tycker det är synd att inte Niclas vill delta i undervisning på skolan.

Han säger samtidigt att de under hösten har haft problem med droger, något de har gjort sitt yttersta för att komma till rätta med, enligt deras nolltolerans, elever har till och med blivit avstängda från skolan. Detta sagt, har rektor Lars Forsmark försökt förstå och lösa Niclas situation i klassrummet.

– Vi har haft en rad samtal med Niclas givetvis, med gruppen, individer och med och personal.

Lars Forsmark berättar vidare att den bild de får skiljer sig från det Niclas berättar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista