Västeråsföretag vill bygga nya bostäder till ingenjörer

1:30 min

Det råder bostadsbrist i Västerås och det kan innebära problem för ingenjörer och andra högutbildade som flyttar till Västerås för att arbeta - och för företagen som vill anställa dem. Därför har flera företag planer på att själva bygga bostäder till sina anställda i framtiden.

– Det gäller att hitta någongstans att bo och då kanske man inte alltid vill köpa ett boende utan man vill gärna landa i en hyresrätt  eller liknande. Så att man kan titta sig omkring och sedan se och fatta beslut om var man ska bo, säger Björn Nordén som är verksamhetsansvarig på Jobba i Västerås.

– Är det då brist på hyresrätter så blir det lite panik och problem vilket gör att rekryteringar försenas eller inte blir av.

Vad kan ni Västeråsföretagen göra åt det här?

– Det vi tänker är att vi ska ta gemensamma tag att hitta boenden, skapa boenden, bygga boenden där vi tillsammans äger boenden, där vi kan garantera platser till de som flyttar hit och får anställning hos våra arbetsgivare. Det tror jag är framtidens melodi. Det behöver man se hända.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista