Jonas Fransson har varit rena väggen i VIK-målet den här säsongen. Foto: Mattias Forsberg / Sveriges Radio

Fransson kvar i VIK i ytterligare två år

1:27 min

VIK Hockey förlänger kontraktet med den 33-årige målvakten Jonas Fransson. Fransson som kom inför den här säsongen från Rögle kommer att spela i VIK de kommande två säsongerna.

– Jag trivs väldigt bra i föreningen, säger Jonas Fransson.

Jonas Fransson är idag 33 år men fyller 34 i februari och när det nya kontraktet är klart har han hunnit bli 36. Men ålder är inget som spelar någon roll säger Jonas Fransson utan menar att motivationen fortfarande är på topp.

– Så länge kroppen är hel och man alltid känner att man vill träna för att bli bättre så vet jag inte riktigt hur länge jag kan spela. Som det känns nu är jag långt ifrån slutdatumet på min karriär.

Så det kan bli mer än de här två åren?

– Absolut, som kroppen känns nu kan det bli många år efter det.

Jonas Fransson ligger i topp i statistiken över hockeyallsvenskans målvakter där han släppt in minst mål per spelad match och har högst räddningsprocent. Fransson själv hyllar sin målvaktstränare Patrik Sjöström och säger samtidigt att VIK Hockey kan gå hela vägen till SHL.

– Vi har alla spetsspelare som krävs. Bra Power play och bra Box play.

Och en bra målvakt?

– Och en bra målvakt självklart, säger Jonas Fransson.

Även VIK Hockey är nöjda med förlängningen och skriver följande på sin hemsida.

– Vi är extremt nöjda att kunna knyta upp Jonas för ytterligare två år i klubben. Han har varit en av de stora faktorerna till att laget har varit så pass framgångsrikt denna säsong, skriver VIK på sin hemsida

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista