Mycket gott småplock med asiatiosk touch.

Radiokocken Amirs asiatiska tacos

Västeråsaren Amir Kheirmand tävlar i Sveriges Mästerkock i TV4, men han är också vår nya radiokock i P4 Förmiddag. I dag lagade han asiatisk tacos tillsammans med Jonna Noblin. Här hittar du receptet.



Till vardags arbetar Amir med reklam men mat är hans stora passion. I Sveriges Mästerkock i TV4 chockade han juryn genom att göra saker i köket han aldrig testat tidigare - och lyckades.

Asiatisk tacos

4 portioner

Tid: 60 minuter

500 gram fläskkarré

1 dl soja

1 msk sesamolja

2 msk matolja

2 msk strösocker

2 msk riven ingefära

3 vitlöksklyftor, pressade

1 thai chili, finhackad

½ rättika, skalad och tunt hyvlad

2 morötter, skalade och tunt hyvlade

1 dl 12% ättika

2 dl strösocker

2 huvuden gemsallad, bladen plockade

1 näve böngroddar

1 näve cashewnötter, rostade

2 dl majonnäs

1 näve koriander eller mynta, bladen plockade

2 lime, klyftade

6 pitabröd, tortillabröd eller annat favoritbröd

  1. Lägg rättikan och morötterna i en skål. Blanda ihop ättika, socker och 2 dl vatten. Koka upp och häll i skålen. Blanda runt och ställ i kylen tills det är dags för servering.
  2. Blanda majjon med 2 tsk ingefära, 1 msk soja, 1 msk limesaft. Ställ i kylen.
  3. Blanda ihop en marinad med soja, palmsocker, ingefära, socker, vitlök och chili. Skär fläskkarrén i fingerstora bitar och lägg ner i marinaden. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter och marinera. Stek sedan på hög värme tills köttet blir ordentligt brynt och krispigt på ytan.
  4. Lägg upp köttet på en stor skärbräda. Lägg sallad, böngroddar, örter, lime och bröd runt köttet. Lägg upp majonnäs, cashewnötter och picklade grönsaker i skålar och ställ allt mitt på bordet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".