Det blev tillslut en straff som fällde avgörandet och Skövde fastställde slutresultatet till 25-26. Foto: Anna Ökvist.

Förlust för VästeråsIrsta i jämn match

Hanna Barrögård: "Vi är inte där från matchstart"
1:34 min

Det blev tillslut en jämn match när VästeråsIrsta tog emot Skövde i damernas elitserie i handboll, men en straff i slutminuterna fällde avgörandet och Skövde vann med 26-25.

Skövde var det lag som inledde starkast och hade övertaget genom hela första halvlek. VI slarvade i både anfallsspel och försvar och det var inte mycket som stämde inledningsvis. Skövde ledde som mest med 8 bollar men VI kom igen och i paus stod det 12-16. VI inledde även andra halvlek mycket slarvigt och Skövde kunde göra 4 mål på raken innan VI tillslut nätade, då efter 6 minuters spel. Men sedan vände det och andra halvlek kom att tillägnas Västeråslaget. I slutminuterna var det kvitterat till 25-25 men då fick Skövde en straff och fastställde slutresultatet till 25-26. Den negativa trend VI haft mot Skövde var nära att brytas men nära räcker inte i handboll.

- Det känns otroligt tungt. Jag förlorar nästan hellre med 10 mål än med 1, sa Hanna Barrögård efter matchen. Jag vet inte vad vi håller på med inledningsvis men vi hämtade igen det, men det räckte tyvärr inte hela vägen.

Hanna blev VI:s främsta målgörare med sina 7 mål.

- Jag tycker vi tar igen det vi saknar i början, menar tränaren Erik Larholm. Med det spel vi tillslut fick se tror jag vi har många fler poäng att ta. Vi är inte riktigt vana vid fullt tempo från matchstart, något vi ser hos de starkare lagen, och detta måste vi träna på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".