Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Oklart hur skolan i Västerås ska styras i framtiden

"Skolfrågorna hör ihop"
1:30 min

Skolfrågorna inom Västerås Stad kan i framtiden hamna under två politiska nämnder och inte som det är idag en nämnd, barn- och ungdomsnämnden.

Förra mandatperioden var skolfrågorna uppdelade på två nämnder och det vill nu det moderata oppositionsrådet Elisabeth Unell återgå till.

Hon menar att eftersom barn- och ungdomsnämnden är en såpass stor nämnd så krävs det mycket tid och engagemang från fritidspolitikerna och det vore bättre att dela upp nämnden så att de fritidspolitiker som har ett fast arbete vid sidan om hinner och klarar av sitt politiska engagemang.

Anders Teljebäck är socialdemokratiskt kommunalråd, tillika vice ordförande i barn och ungdomsnämnden och han menar att förskole och skolfrågorna sitter såpass mycket ihop, så han ser gärna även fortsättningsvis att de frågorna är samlade i en nämnd.

Anders Teljebäck säger dock samtidigt att det är viktigt att politikerna i alla partier är överens om hur nämnderna ska se ut.

– Vi ska ha konsensus kring hur nämndstrukturen ska se ut, det är inte bra om man gör politik av vilka nämnder vi ska ha.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".