Kolbjörn Nord tycker att informationen från Sura Vision varit dålig. Foto: Samuel Sillén

Kritik mot Sura Vision

1:31 min

Den som vill säga upp sitt TV-abonnemang med Sura Vision måste vara ute i mycket god tid. Kolbjörn Nords avtal förlängdes med ett helt år - och det automatiskt, eftersom han inte sagt upp det i tid.

Känner du dig lurad av långa och krångliga uppsägningstider? Skriv i kommenteringsfälet eller ring vår publikredaktör Monica på 021-495 25 58!

När Surahammarsbon Kolbjörn Nord ville avsluta sitt TV-abonnemang med Sura Vision fick han svaret att hans avtal hade förlängts med 12 månader.

Nu måste han betala 1 500 kronor för att avsluta abonnemanget i förtid eller också vänta på att abonnemangstiden gått ut.

Något han inte har någon lust att göra.

Kolbjörn Nord anser att informationen om förlängningen varit obefintlig  från Sura Visions sida:

– Problemet, som jag ser det, är att är det en lång uppsägningstid på ett år.

– Den upplevelse jag har om avtal är att man oftast får ett besked av den man fått ett avtal med innan avtalstiden går ut, men det har jag inte fått, säger Kolbjörn Nord.

Han hänvisade till ett beslut från ARN, Allmänna Reklamationsnämnden, där en tidigare kund anmält Sura Vision för en liknande situation.

Kunden fick då rätt av ARN, som rekommenderade Sura Vision att ge kunden tre månaders uppsägningstid samt betala tillbaka det belopp som kunden fått betala utöver de månaderna.

Men den kunden har inte hört något alls från Sura Vision, trots att beslutet från ARN kom i februari 2013.

Kolbjörn Nord skrev ett brev i mitten av november 2013 där han bad om att få säga upp sitt abonnemang med Sura Vision.

Efter det brevet har det inte hänt mycket:

– Ingenting kan man väl säga. Inte direkt, utan indirekt har frugat fått besked muntligen från Sura Vision att det här bryr man sig inte om.

–  Så att det finns ett tidigare besked från ARN är inte allmängiltigt, säger Kolbjörn Nord till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista