Sala Silverstaden i en match mot Karlstad från en tidigare säsong. Foto: Hasse Sjöström.

Viktig helg för Sala Silverstaden

3:39 min

Sala Silverstaden i innebandys Superliga har en viktig helg framför sig. Laget ligger sist i tabellen och har två viktiga hemmamatcher, i kväll mot Endre och på söndag mot bottenkollegan Jönköping, som ligger en poäng före i tabellen.

I måndags sparkades tränarna Per Nygårds och Stefan Ekström efter 14 raka matcher utan seger. Ordförande Ralf Träskman säger att det behövdes en nytändning inför den här viktiga helgen.

– Det kändes som att det behövdes lite nytänk och en nytändning.

Nya tränare i Sala Silverstaden blir Henrik Hjalmar och Mikael Enlund, två på den här nivån relativt oerfarna tränare. Det här är en temporär lösning säger Ralf Träskman och säger att jakten på en ny tränare pågår.

– Det finns lite tränare runt om i Uppsala och Västerås så vi tittar i närheten. Även lokalt inom förening så tittar vi vad som finns.

Hur attraktivt är det att träna Sala Silverstaden just nu?

– Alla vill träna ett SSL-lag men det kan vara att det har andra uppdrag just nu så att det kan vara svårt att få loss dom.

Ralf Träskman hoppas alltså att tränarbytet ska ge extra energi till truppen så att de lyfter sig och bryter den negativa trend som Silverstaden i dagsläget befinner sig i, där de inte vunnit sedan den 29 september då Falun besegrades med 6-5.

– Såsom det varit på träningarna nu har det känts som att det är en nytändning och en positiv anda i truppen.

Har de haft något med tränarbytet att göra? Ville truppen ha bort Per Nygårds?

– Vi har lyssnat på spelarna, det måste vi göra. De hade synpunkter men det är ju inte enbart de som styr, det har med resultat att göra också, säger Ralf Träskman.

Det är jämnt i Superligans tabellbotten där Silverstaden är sist med tio poäng, lika många som nästjumbon Uppsala. Jönköping som är tredje sist har elva poäng. De som hamnar sist åker ur serien och laget som kommer nästsist får kvala. Åtta omgångar återstår.

Ralf Träskman tror att Silverstaden klarar kontraktet men säger samtidigt att de inte gräver ner sig om det blir så att laget åker ur. Då är det bara att ta nya tag.

– Det är bara att köra på, vi har allt att vinna just nu. Det vore jättetråkigt om vi åkte ut, Sala är en innebandystad. Men händer det är det bara att köra på.

Till Sala Allehanda säger sparkade tränaren Per Nygårds att truppen varit för tunn och ifrågasätter spelarnas träningsvillighet. Men det här är inga uppgifter som Ralf Träskman vill kommentera.

– Det finns lite delade meningar i det där men det har varit svårt att hålla träningen då det är så mycket spelare som kommer utifrån. Men truppen är tunn och vi håller på att titta efter nya spelare men det gäller också att få de spelare vi har att bli taggade, säger Ralf Träskman, ordförande i Sala Silverstaden.

Följ både Silverstadens match mot Jönköping och även Rönnbys match mot Täby i våra sportsändningar i P4 Västmanland på söndag. Matchstart klockan 16.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista