Jönköping gjorde sig ofta synliga framför mål och vann över Sala med 7-9. Foto: Anna Ökvist.

Förlust för Sala Silverstaden trots starkt avslut

Madelen Jonsson: Jag vet att vi kan
1:08 min

Det blev till slut en mycket spännande match när Sala Silverstaden tog emot Jönköping i damernas elitserie i innebandy. I tredje perioden hämtade Sala upp ett 1-7-underläge till 7-8 i periodens 14:e minut. Närmare än så kom de dessvärre inte och Jönköping vann med 7-9. Detta blev därmed Salas 16:e raka förlust.

Det var en match som Sala behövde vinna för att slippa jumpoplatsen, men matchen kom att signeras Jönköping - i alla fall inledningsvis. I matchens femte minut kom Jönköpings första mål och därefter följde fem stycken till innan Sala fick in reduceringsmålet, detta i andra periodens 13:e minut. Glädjen blev kortvarig för Sala när Jönköping återigen dundrade in två nya mål och efter 17 minuter i andra perioden stod det 1-7. Ett resultat som två minuter senare blev 2-7. Tredje perioden hade knappt hunnit börja innan det var dags för Jönköping att göra mål igen, 9 sekunder stod det på klockan. Men sedan var det Salas tur och vilket målkalas det blev. 2-7 blev 7-8 och det var många som återfick hoppet i matchens slutminuter. Tyvärr räckte det inte ända fram trots en enorm upphämtning och kämparglöd och matchens sista mål blev Jönköpings som fastställde slutresultatet till 7-9.

- Det känns otroligt surt när vi är så starka i tredje, sa Madelen Jonsson, en av Salas målgörare, efter matchen. Jag vet att vi har det i oss men vi måste få fram det tidigare i matchen och orka hålla i det.

- Styrkan sitter i gruppen, menar en del av den nya tränarduon Mikael Enlund. Inställning, attityd och ork finns - det gäller bara att få fram bollen till mål också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".