Oväntat att få hjälp av vänsterpartisterna säger kommunalrådet Britt-Inger Fröberg (S) i Surahammars kommun. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.

Britt-Inger Fröberg slutar

1:28 min

Surahammars kommunstyrelseordförande, socialdemokraten Britt-Inger Fröberg, väljer att inte kandidera för ytterligare en valperiod.

– Det har inte varit ett lätt val men jag har länge funderat över min livssituation och jag får inte riktigt livspusslet att gå ihop. Man väger det ena mot det andra och återkommer till frågan "vad vill du?" och då är det här det jag kommit fram till.

Britt-Inger Fröberg säger att tiden inte har räckt till och säger att det kommer att kännas skönt att slippa ha det tunga ansvar som ett kommunalråd alltid får bära med sig. Hon tycker att de här fyra åren som hon kommer att vara Surahammars kommunstyrelseordförande får räcka.

För det har varit slitigt säger Britt-Inger Fröberg.

– Det är bara jag som har ett heltidsuppdrag och vi har en liten organisation i övrigt. Så det blir väldigt mycket olika frågor som kanske större kommuner har fler personer har ansvar för, säger Britt-Inger Fröberg.

Men vem som ska ta över efter Britt-Inger Fröberg vill hon inte spekulera i utan det beskedet väntas komma på ett möte ikväll. Men Britt-Inger Fröberg vill fortsätta att jobba med politik.

– Det är ju ett intresse som jag haft hela livet och det slocknar ju inte för det även om jag trappar ner. Jag har ju en tid fram till valet och det är massa frågor som ska drivas framåt, säger Britt-Inger Fröberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista