Tobias Nordlander föreslås leda S i Surahammar. Foto: Socialdemokraterna

Nordlander kan ta över efter Fröberg

1:26 min

Tobias Nordlander föreslås nu leda Socialdemokraterna i Surahammar. Britt-Inger Fröberg kommer ju inte att kandidera för ytterligare en mandatperiod.

En enig valberedning står bakom förslaget, meddelar Socsialdemokraterna i Surahammar i ett pressmeddelande.

Om Tobias Nordlander blir förstenamn på kommunfullmäktigelistan blir han också S-kandidat till ordförandeposten i Surahammars kommunstyrelse inför höstens val.

Tobias Nordlander är idag ordförande för Socialdemokraterna i Surahammar, vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i bygg- och miljönämnden.

Han är född 1974 och arbetar som truckansvarig på Bombardier. Tomas Nordlander bor i Surahammar, där han också har vuxit upp.

Beslutet om Socialdemokraternas lista inför höstens kommunalval fattas vid ett medlemsmöte i kväll.

– Jag är hedrad att ha fått frågan av valberedningen att vara överst på kommunlistan i höstens val, säger Tobias Nordlander i en kommentar.

– Att få chansen att leda partiet för en valseger i höst är en stor uppgift. Men vårt parti har en stark politik med fokus på jobb och utbildning, vilket jag tror kommer vara det mest avgörande när väljarna går till vallokalerna.

Valberedningens ordförande Johanna Skottman säger att man känner Tobias Nordlander som en kompetent person.

– Det är väldigt roligt för oss att kunna lyfta fram honom. Han har ett stort engagemang för kommunen och erfarenhet av att leda partiets arbete, säger hon pressmeddelandet.

-- Hans kunskaper inom arbetsmarknad- och näringslivsfrågor kommer vara viktigt för Surahammars framtid, säger Johanna Skottman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista