VIK Hockey vill inte fler lag i SHL nästa säsong

VIK Hockeys ordförande Johan Fägerblad sågar förslaget om att utöka SHL till 14 lag redan till nästa säsong. Han är besviken över hur förslaget tagits fram.

Johan Fägerblad säger att han hellre avgår än låter VIK Hockey få en gratisplats i SHL till nästa säsong.

I december presenterade hockeyns högsta serie, SHL, planerna på att lägga ner kvalserien. Förslaget sågades av hockey-Sverige och nu kommer nästa förslag som också möter motstånd.

Man vill utöka SHL till 14 lag redan inför nästa säsong. Något VIK Hockeys ordförande Johan Fägerblad är väldigt kritisk till.

– Såvitt jag vet finns det en passus i svenska ishockeyförbundets seriebestämmelser att serieindelning ska ändras innan säsongen börjar. Det vi hör nu är att man vill ändra mitt under pågående säsong. Att öka SHL till 14 lag har vi inga problem med. Men det ska göras i ordnade former. Om någon skulle erbjuda Västerås en gratisplats i SHL, då skulle jag avgå som ordförande, säger Fägerblad till Sportbladet.

Vad tycker du om förslaget? Ska SHL utökas med två lag redan till kommande säsong? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".