Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR Västmanland

Nytt politiskt parti i Norberg

Lars Gustavsson i partiet Norbergs framtid
1:30 min

I går fick Norberg ett nytt parti som planerar att ställa upp i kommunalvalet i höst: Norbergs Bästa. Partiet är missnöjt med hur Norberg styrs, och säger att man vill värna om välfärden i kommunen.

– Vi är ingenstans på den politiska skalan, utan vi jobbar för Norbergs framtid, sedan får vi se efter valet om vi kan samarbeta med andra partier i olika frågor, säger intitiativtagaren Lars Gustavsson.

– Vi måste få politisk jämvikt i kommunfullmäktige så att alla får framföra sin åsikt. Vi måste samarbeta så att vi kan bli en enhet. Har de andra partierna bra förslag så kommer vi stötta dem, säger han.

Lars Gustavsson berättar att partiet vill främja företagandet i Norberg. 

– Lokala företag bemöts inte så väl som de borde och kommunen bör se till att servicen och infrastrukturen främjar företagen och att de behandlas på ett bra sätt.

Vilka andra frågor kommer ni att jobba med?

– Järnvägen, vi behöver ha den kvar. Sedan måste kommunens ekonomi komma på fötter igen. Vi är måna om att sjukvården ska vara kvar som den är i dag och inte kommer bort härifrån.

Ni behöver 50 underskrifter för att ni ska bli registrerade som ett parti av länsstyrelsen. Hinner ni få ihop så många innan 28 februari som är sista dagen för att ni ska kunna ställa upp i valet i höst?

– Vi har redan fått ihop 50 underskrifter, säger Lars Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".