1 av 2
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
2 av 2
Magnus Nystedt - Mälardalens fotoklubb / Foto: Mattias Forsberg SR

Fotofika för amatörer och proffs

1:15 min

I dagens samhälle fotograferas det som aldrig förr eftersom kamerorna finns med oss nästan överallt i våra mobiltelefoner. Och oavsett vilken nivå man befinner sig på i sitt fotograferande har man under våren möjlighet att en gång i månaden gå på "fotofika" i Västerås.

– Tanken är att skapa fler aktiviteter för alla fotointresserade i Västerås och prata om fotografi. Kanske någon pratar om något fotoprojekt, eller presenterar en teknik. Det finns kanske någon som fortfarande framkallar och vill prata om det. Det blir någon sorts tema varje gång och alla är välkomna, det kostar ingenting, säger Magnus Nystedt från Mälardalens fotogrupp.

Vilka motiv brukar vara svårast att få till?

– Svårt att säga, men det kan vara att man vill ta kort på något på avstånd som till exempel en fågel, och har man inte objektiv så att man kommer nära blir det ju problem. Särskilt om man fotograferar med en telefon eller liten digitalkamera.

Vad är en bra bild, hur ser man det?

– Det är en känsla, det är väldigt svårt att förklara, men det handlar om komposition och vilken känsla bilden ger när du tittar på den, säger Magnus Nystedt.

Första träffen är i morgon torsdag klockan 14:00 på Västerås Konstmuseum. Kommande träffar 27 februari, 27 mars, 24 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista