Rönnby kritiserar nytt seriesystem

1:19 min

Nu är det bestämt att seriesystemet för damernas Superliga och division 1 kommer göras om till säsongen 2015/2016. Ett förslag som bland annat svenska mästarna Rönnby är starkt kritiskt emot.

Trots att majoriteten av klubbarna i Svenska Superligan var emot det förslag som togs fram för några månader sedan så har Svenska innebandyförbundet beslutat att seriesystemet ska göras om.

Förslaget innebär bland annat att Superligan utökas från 14 till 16 lag och att lagen enligt NHL-modell delas in i två konferenser - norr och söder. I den ena konferensen möts lagen två gånger och bara ett möte mot lagen i den motsatta gruppen.

Fördelarna enligt förbundet är att det blir bättre ekonomiskt för klubbarna då  resandet minskar och sportsligt att serierna kommer leva längre in på säsongen.

Svenska innebandyförbundets ordförande Tomas Engholm säger till P4 Västmanland att de vägt in alla aspekter men tror att det här är kommer stärka svensk daminnebandy.

Rönnby är starkt kritiska till förslaget samtidigt som Sala Silverstaden är mer tudelade.

Rönnbys Hannu Högberg menar att förslaget kommer att få motsatt effekt och han är även kritisk mot hur förbundet har klubbat igenom beslutet.

– Den här typen av frågor tillhör ett helt annat forum, ett annat demokratiskt forum, det som kallas för tävlingskongressen. Den kommer att vara i höst och det är där den här typen av beslut ska fattas, säger Hannu Högberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista