Joakim Johansson från innebandyklubben Tillberga Roosters.

Eldsjäl från Tillberga kan få pris på gala

Joakim Johansson från innebandyklubben Tillberga Roosters har en chans att bli "Årets Unga Ledare" i Sverige. Han är en av tre finalister till priset, som delas ut på Eldsjälsgalan.

Eldsjälsgalan direktsänds i TV4 den 27 februari.

Joakim Johansson säger i en kommentar att han lärt sig att alla människor är olika och att man måste ta människor för det de är.

– Alla kanske inte kan ta en som står och skriker och gapar utan då får man sätta sig, lugna ner sig och ta det en och en.

Att han lägger en stor del av sin lediga tid på Tillberga Roosters är en självklarhet, tycker han:

– Det har blivit en del av min vardag, att jobba, äta, sova, ta hand om innebandyn och åka hit till Tillberga. Man får uppskattning och glädje från medlemmar, ledare och föräldrar.

- Jag kan inte åstadkomma mirakel, jag kan inte skaka fram en ny sporthall, jag kan inte skaka fram en miljon i sponsorpengar, men det jag i alla fall försöker är att visa mig och visa att jag bryr mig om både det minsta laget och det största laget, säger Joakim Johansson i ett pressmeddelande.

De tre nominerade till priset Årets Unga Ledare:

  • Anna Lindqvist, Malmö Boxningsklubb
  • Julia Sandqvist, Tranemo Gymnastikförening
  • Joakim Johansson, Tillberga Roosters, Västerås

På Eldsjälsgalan utses Årets Ledare och Årets Unga Ledare. Dessutom får tio föreningar 100 000 kronor vardera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".