Andreas Flodman VästeråsIrsta / Foto: Hasse Sjöström SR

VästeråsIrstas handbollsherrar krossade Hallby

Andreas Flodman: Enkel seger
3:46 min

I herrarnas handbollsallsvenska vann VästeråsIrsta med förkrossande 37-18 mot gästande IF Hallby. Det var framförallt ett mycket bra försvarsspel som bäddade för storsegern.

VästeråsIrsta inledde hemmamötet mot gästerna från Jönköping med ett aggressivt och offensivt försvarsspel vilket också bäddade för många målgivande kontringar. VI hade kopplat segergreppet redan efter en kvarts spel då ställningen var 10-3.

–  Det var skönt att det var flyt för oss redan från start. Jag tycker att vi hade bra kontroll under hela matchen och att det lossnade för oss efter tisdagens mindre bra insats mot RP, säger VästeråsIrstas målkung Andreas Flodman som blev målbäst i hemmalaget med elva fullträffar.

Efter segern mot IF Hallby avancerade VästeråsIrsta till tredje plats i herrarnas handbollsallsvenska. VI ligger ett poäng före LIF Lindesberg som Västerås möter borta på fredag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".