Hedemora hade fullt upp vid målet när Surahammar gick till anfall / Foto: Anna Ökvist

Viktig vinst för Surahammar

1:55 min

Surahammar tog tre viktiga poäng när de tog emot Hedemora hemma och vann med 5-1. Ett resultat som förde dem upp till tredje plats i tabellen där en tät toppstrid nu pågår gällande vilka som får vara kvar i serien.

Surahammar var det bättre laget och det märktes. De inledde första perioden starkt och det första målet kom redan efter dryga fyra minuter, signerat Robert Johansson.

Det andra målet kom i 8:e minuten, denna gång var Jarno Pikkarainen målskytt, och i 13:e minuten kom det tredje målet då Petter Mattsson klippte till. Resultatet från första perioden höll sig in i tredje perioden då Martin Johansson utökade Surahammars ledning till 4-0 efter fem minuters spel.

Hedemora fick sedan in ett reduceringsmål men minuten efter var det dags för Surahammar igen, denna gång genom Erik Führong, som fastställde slutresultatet till 5-1. Detta genererade tre viktiga poäng inför de tre sista och avgörande matcherna.

– Vi är över strecket nu och det känns bra, säger Petter Mattson, en av målgörarna i Surahammar. Vi är fyra väldigt jämna lag som kämpar mot varandra i toppstriden. Det gäller att vara med i varje match om man ska ha någon chans.

– Det ser ljust ut inför kommande matcher, menar tränaren Johan Rauch. Vår styrka är målvaktsspelet och hjärtat och vi måste nu jobba på att vara noggranna över hela planen. Vi har tre tuffa matcher kvar men vinner vi två av dem så klarar vi oss, vinner vi alla tre så är det grönt.

Nästa match blir mot Skedvi/Säters IF på onsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista