Västeråskonstnären Jennifer Espling framför ett av sina verk i utställningen "Ta det tillbaka". Foto: Marie Björk/Sveriges Radio

Jennifer Espling tar konsten tillbaka

4:48 min

Västeråskonstnärerna Jennifer Espling och Lasse Mauno syns just nu i utställningen "Ta det tillbaka" på Västerås Konstmuseum. Lasse visar teckningssviter gjorda med krita på papper och Jennifer ställer ut skulpturer gjorda av omvandlade vardagliga föremål.

- När jag av en slump såg Lasses tekningssvit insåg jag att det fanns ett släktskap i det som vi behandlar i våra grejer, säger Jennifer.

Och i dag finns deras verk att skåda tillsammans i en gemensam utställning på Västerås Konstmuseum. Lasse Maunos två teckningssviter tar plats på en vägg mitt i rummet och Jennifer Esplings skulpturala objekt rör sig som en cirkel runt om i rummet. Just cirklar är något återkommande i det hon visar upp.

- Det var inte meningen att det skulle bli så, men på något vis hänger det ändå ihop, med cirklar och materia, säger Jennifer och berättar om sitt miljötänk med kretslopp, materia, atomber och molekyler.

Cirklar blir också en symbol för utställningens titel "Ta det tillbaka", där både Jennifer Espling och Lasse Mauno strävar efter att ta sig tillbaka till ett slags grundtillstånd.

- Det finns en poäng i att ta det tillbaka till basic och tänka över vad man egentligen vill, säger Jennifer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista