1 av 2
Delar av en fd gris. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/SR
2 av 2
Ingrid Wisell. Foto: Mattias Forsberg/SR

Tacklingen: Att äta andra ska vara sista utvägen på en öde ö

I veckans tackling rasar Ingrid Wisell mot vår konsumtion av kött. Djuren lider och vi blir sjuka. Hon tycker att vi likt pandorna borde bli växtätare istället.

Ingrid Wisell förvånas över att folk gör det till en så stor sak när det uppdagas att någon lagt häst i korven, pandakött i färdiga kinesiska biffrätter. Finns det djur som det är ok att ha i korven?

Ingrid pratar om kycklingar, grisar, kor, på rad. Tätt, tätt ihop. Utan naturlig miljö, utan livskvalité. För att du hellre har skinka på smörgåsen än jordnötssmör.

Veckans tacklare menar att kött är inte gott. Det är fabriksdött och att äta andra ska vara en sista utväg på en öde ö. Hon tycker att istället för att införa köttfria dagar så borde man med hänvisning till djurens lidande och människans välmående införa en köttdag i veckan.

Tacklingen hör du i P4 Morgon varje tisdag 07.15. Du kan själv ringa in och ta debatten med våra tacklare mellan 07.15-08.00 på 021-495 25 25. Vi följer sen upp veckans tackling med samtal och kommentarer på onsdagar 08.40. Kommentera tacklingen här eller via mail: p4vastmanland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista