Lärare sade upp sig efter att ha tejpat elevers munnar

3:31 min

En lärare på Stureskolan i Arboga har sagt upp sig efter att ha tejpat igen två elevers munnar med silvertejp under en pratig lektion, det här hände under en lektion i förra veckan. Skolchefen i Arboga säger att det är viktigt med ömsesidig respekt och att man måste jobba vidare med det.

– Det är viktigt att man som lärare skapar förtroendefulla relationer med sina elever och att man har en ömsesidig respekt för varandra, och det är något som jag tror att vi kommer att behöva jobba vidare på, säger skolchef Tomas Lindberg.

Vilka fler åtgärder kan behövas nu?

– Det handlar mycket om att prata med den här elevgruppen och att förtydliga vad skolan tycker att man ska ha för klimat i klassrummet och vad som är viktigt för att skapa bra lärmiljöer för eleverna.

– Klimatet på Stureskolan är bra överlag, anser jag. Och det visar också de undersökningar vi gjort kring trivsel och hur eleverna upplever att de har det på skolan, säger skolchef Tomas Lindberg i Arboga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista