1 av 2
Hind Al-Bayati läkare från Herrgärdets familjeläkarmottagning var en av 400 läkare på läkemedelsforum i Västerås. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
2 av 2
Läkemedelsforum på Aros Congress Center i Västerås. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Läkare lär sig mer om läkemedel

Hind Al-Bayati: Ny uppdatering på allt
1:34 min

400 läkare är i veckan samlade i Västerås på ett läkemedelsforum. Syftet med dagarna är att lära sig mer om hur och när läkemedel kan användas. Allmänmedicinaren Hind Al-Bayati, läkare på Herrgärdets vårdcentral, tycker utbildningsdagarna är givande.

Hind Al-Bayati var en av flera läkare från Herrgärdets familjeläkarenhet som vimlade runt på Aros Congress Center bland 400 kollegor från sju landsting i regionen.

Under dagen hade det hållits föreläsningar om bland annat vaccinationer, antibiotikaresistens och vad som gäller för att behandla lungsjukdomen KOL och Inge Eriksson, ordförande i Landstinget Västmanlands Läkemedelskommitté, menar att dagarna är viktiga för att bli en bättre läkare.

– Ja det tror jag absolut för vi tar hit experter från vår region, men också nationellt erkända experter inom sina områden som får ge det senaste när det gäller behandlingar inom olika sjukdomar.

– Det är helt oberoende från läkemedelsindustrin, genom att det är Läkemedelskommittéerna och landstingen som arrangerar detta så finns det inte någon reklam eller marknadsföring, utan en vetenskaplig framställning, säger Inge Eriksson.

Utbildningsdagarna för läkare pågår onsdag och torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".