1 av 2
Johan Hedberg lagar smörkola. Foto: Jonna Noblin
2 av 2
Amir Kheirmand och Johan Hedberg. Foto: Jonna Noblin

Johan har skrivit smörig bok

Johan Hedberg från Sala är inte ett helt ovanligt namn i matbloggarnas värld. Han är killen som bytt PR-byrån mot köket och är nu aktuell med smörbok.

Smör är ett av de ämnen som bara senaste halvåret seglat upp som ett nytt nördområde näst efter surdeg, korvstoppning och macaronbak.
I början av februari släpptes kokboken Smör – Kärna, bryna, baka av Sala-författaren Johan Hedberg.

I boken lär man sig grunderna i att kärna sitt eget smör och varianter som syrat och brynt smör. Boken innehåller också ett 70-tal recept där smöret spelar huvudrollen, exempelvis klassiska maträtter som fiskpudding med skirat smör och kalvdans, och efterrätter som tartelette med brynt smör-ganache, chokladbiskvier med italiensk smörkräm, kolapraliner och glass med brynt smör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".