Marie Sandersson-Bergwall på Västmanlands Fotbollförbund tror att ett samarbete med Örebro kan gynna damfotbollen i längden. Foto: Samuel Sillén/SR Västmanland

Så ska damfotbollen i länet räddas

1:55 min

I höstas rapporterade vi om att det såg mörkt ut för damfotbollen i Västmanland då antalet seniorlag här i länet blivit allt färre. Nu när kommande säsong närmar sig har fotbollförbundet lagt ett förslag att samarbete med Örebro-distriktet.

Marie Sandersson-Bergwall på Västmanlands Fotbollförbund säger att det förmodligen kommer vara lika få damlag från länet även kommande säsong men tror att ett samarbete med Örebro kan gynna damfotbollen i längden.

-- Antal lag kommer kanske inte att skilja sig så mycket från förra året men ett samarbete gör att det blir fler lag i samma serie så det blir ett bättre seriespel, säger Marie Sandersson-Bergwall på Västmanlands fotbollförbund.

2014 hoppas alltså fotbollförbundet i Västmanland att de ska kunna samarbeta med förbundet i Örebro, dels på damsidan men även i de äldsta flicklagen. Det här är något som de flesta föreningarna i Västmanland ser positivit på, för en sak som alla är överens om är att tappat av damlag måste stoppas.

Den tredje mars har båda förbunden årsmöten och då ska de rösta om det blir något samarbete.

I Västmanland har man också haft möten där samtliga föreningar som har damlag har bjudits in för att diskutera lösningar på problemet, möten som Marie Sandersson-Bergwall tycker har varit givande.

– Våra träffar har varit väldigt bra och där har man kommit fram till att det här nog är en bra lösning för dam- och flickfotbollen i framtiden. Vår förhoppningen med det här är att det ska leda till att det blir fler lag. Det är roliga möten med högt i tak. Det är olika förutsättningar för alla lag och jag tror att mötena kan leda till ett bättre samarbete mellan föreningarna, säger Marie Sandersson-Bergwall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista