Joakim Johansson nominerad i årets eldsjälsgala.

Joakim kan bli Årets unga ledare

Skägget ryker, håret ska frissas till
8:36 min

När Eldsjälsgalan sänds i TV den 27 februari kan Joakim "Sockas" Johansson, ordförande och tränare i Tillberga Innebandy, vinna titeln Årets unga ledare.

Joakim Johansson, som idag är 24 år blev ordförande i föreningen redan som 19-åring. Han är en av tre ledare i landet som har blivit nominerad till priset årets unga ledare.

- För andra så kanske det ses som en fantastisk insats, en solskenshistoria, men för mig är det en självklarhet.

En av de saker som tas upp i nomineringen är han har tagit strid för klubbens tjejer. Eftersom klubben är liten finns inga lag med enbart tjejer, men sammanlagt fem tjejer spelar med killarna.

För att tjejerna ska få spela i killarnas serie krävs en dispens från Västmanlands innebandyförbund. De har tidigare bara gett dispens för enstaka matcher.

Men Joakim gav sig inte utan undrade vad som krävdes för att få dispens för hela säsongen.

- Jag skulle skicka ett mejl till alla ledare i hela serie, och fråga om det var okej att hon var med och spela. Jag gjorde det och fick bara positivt tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".