VIK Hockey jublar efter mål (Arkivbild) Foto: Mattias Forsberg SR

Thomas Mitell matchhjälte i VIK

1:28 min

Västerås IK vann i går knappt bortamötet mot Djurgården med 4-3, en match som fick avgöras i sudden, bara efter 21 sekunders förlängsningsspel kom det avgörande målet. 

– Det kom ett backskott med retur rakt ut på mitt blad och det var ju tom bur, så det var ett av de lättaste målen i år, säger Mitell.

Innan dess såg det ut som att det skulle gå mot förlust, ni låg under med bara ett par minuter kvar av den tredje perioden. Vad var det som gjorde att ni vände?

– Jag vet inte. Jag tycker att vi spelade dåligt nästan hela matchen, men sista perioden rycker vi upp oss lite. Men vi har under säsongen varit bra på att hänga kvar i matcher och ge oss chansen och att det räcker med ett bra byte i slutet så har du oavgjort och kan vinna på sudden. Men vi får helt klart rycka upp oss om vi ska komma i toppen, säger Thomas Mitell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista