Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Parkerings-krångel i Västerås

1:49 min

Senast i slutet av februari måste den som vill fortsätta ha boendeparkering i centrala Västerås ansöka på nytt. Men för många fungerar det inte att göra någon ansökan, det kommer bara upp ett felmeddelande.

– Jag har försökt men det har inte fungerat, säger Asta Lecklin, som bor i centrala Västerås.

– Till slut när jag inte kunde logga in mig och registrera mig där så ringde jag till kundcentret och frågade. Då fick jag höra att jag var inte den enda utan det var flera som hade samma problem, att det inte går att registrera sig, säger hon.

Efter en upphandling är det företaget Easypark som sköter mobila betaltjänster för parkering åt Västerås Stad. I å med att det företaget tar över boendeparkeringarna i centrala Västerås måste den som bor i centrum och vill fortsätta att parkera billigare på Västerås stads parkeringar anmäla sig igen.

Men för många som försöker anmäla sig – det gör man i ett formulär på nätet – så fungerar det inte, det kommer bara upp ett felmeddelande.

Ulf Palm, som är kommunikationsstrateg på tekniska nämndens stab säger att Easypark jobbar på att försöka lösa det här. Det enda den enskilde kan göra är att försöka igen.

– De som har boendeparkeringstillstånd och ska byta till det här nya systemet har tid på sig till den 28 februari så att det är ytterligare ett par veckor som de har tid på sig, säger Ulf Palm. Han säger att felet i Easyparks system kommer och går så att om det inte fungerar vid ett tillfälle så kan det fungera vid nästa tillfälle.

Men vi har några exempel på personer som har försökt flera gånger, flera dagar...

– Ja, och de har ändå tid på sig till den 28:e och åtminståne fram till dess så betalar de den här lägre boende-parkeringstaxan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista