1 av 4
Trevor Jagerfield söker jobb och bygger kontakter på mässan / Foto: Martin Vare SR
2 av 4
Jenny Luu Thi, projektledare för rekryteringsmässan Högvarv / Foto: Martin Vare SR
3 av 4
Franz Pobel söker jobb på mässa i Sala / Foto: Martin Vare SR
4 av 4
Sara Dahlin, chef Arbetsförmedlingen Sala/Heby / Foto: Martin Vare SR

Rekrytering på Högvarv i Västerås

1:07 min

För den som är på jakt efter ett jobb gäller det att vara på hugget, särskilt i dag när det pågår tre olika rekryteringsmässor i länet. En av dem på Mälardalens Högskola i Västerås.

Arbetsförmedlingen arrangerar mässor i både Sala och Köping och på Mälardalens högskola arrangeras arbetsmarknadsmässan "Högvarv".

– Vi har allt får trainee, praktik till sommarjobb och nyanställning, säger Jenny Luu Thi, projektledare för arbetsmarknadsmässan "Högvarv".

Om man inte är student, kan man ändå hitta jobb här?

– Vår mässar riktar in sig enbart på studenter och de flesta av företagen som är här söker något inom deras bransch. Jag skulle nog säga nej, men vi välkomnar alla besökare, säger hon.

En av besökarna på mässan är Trevor Jagerfield som läser mjukvaruutveckling.

– Jag letar sommarjobb, vill se vad som finns och kanske få kontakt med företag.

I Köping arrangerar Arbetsförmedlingen en mässa med inriktning på vård- och omsorgsjobb, men i Sala är det sommarjobb som erbjuds, berättar Sara Dahlin som är chef på förmedlingen i Sala/Heby.

– Här finns nog något för de flesta, inom kriminalvården, vård och omsorg, privata sektorn och tjänstesektorn. Men det handlar mest om feriejobb till sommaren, säger Sara Dahlin.

Franz Pobel är en av de som söker arbete inom lager eller butik med mera.

– Det betyder mycket med en sådan här mässa, vi har fått åka till Uppsala eller Stockholm annars och det är mycket trevligare att träffa folk på plats så att man ser varandra, säger Franz Pobel.

Vilka förhoppningar har du?

– Att få ett jobb!

Enligt Sara Dahlin på Arbetsförmedlingen bör man som arbetssökande vara sig själv och prata med de företag som är här.

– Fråga vad de är ute efter och att delta i snabbintervjuer där man kan presentera sig själv. Var glad och trevlig och presentera dig på ett positivt sätt, det kan vara dörröppnaren till ett jobb, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista