Barbro Norström, Sjukvårdspartiet Västmanland. Foto: Monica Elfström/SR.

Sjukvårdspartiet vill tillbaka till fullmäktige

Sjukvårdspartiets 1:a namn Barbro Norström berättar om valstrategierna
3:41 min

Sjukvårdspartiet, som ramlade ut ur landstinget förra valet, satsar för att komma in i landstingsfullmäktige igen. En valsedel har tagits fram med Barbro Norström som första namn.

– Jag tycker västmanlänningarna ska ge oss nytt förtroende, för att fortsätta utveckla närsjukvården som vi brinner för. Det säger Barbro Norström, första namn på Sjukvårdspartiets valsedel.

Sjukvårdspartiet kom in i landstinget 2006 men de åkte ur igen vid valet 2010. Många kritiserade partiet för att de inte uträttade så mycket. Men hon pekar ändå på en sak som de uträttade.

– Vi är nöjda med Mitt Hjärta som driver sjukvården här uppe i Fagersta, säger Barbro Norström.

Menar du att det var er förtjänst att de tog över?

– Ja, en liten del har vi nog allt i det här spelet, säger hon.

Sjukvårdspartiet har varit centrerat i Fagersta från starten. Det hänger ihop med att partiet grundades i samband med diskussionen om Bergslagsjukhuset för cirka 10 år sedan.

Men Sjukvårdspartiet är inte bara ett parti för Fagersta, menar Barbro Norström.

– Vi kommer att rikta oss till hela länet. Vi tycker att närsjukhusens framtida roll förtjänar fortsatt uppmärksamhet. Vi tänker även på Köping, Sala och Västerås, säger Barbro Norström.

Kennet Lindquist
Nyheterna.vstm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".