Fatburen på Vallby / Foto: Michael Gawell SR

Ny enhetschef på Fatburen ska rätta till brister på äldreboendet

Arja Lindkvist: Har varit demensvårdsutvecklare
2:51 min

ProAros och ansvariga för Fatburens äldreboende i Västerås får fram till maj på sig att rätta till brister på äldreboendet. Det har äldrenämnden beslutat. Västerås stad har efter en granskning av boendet krävt förbättringar och för att lyckas med det har ProAros tillsatt en ny enhetschef på boendet.

Arja Lindkvist kommer närmast från äldreboendet Eriksborg/Änglamarken, där hon har varit enhetschef.

– Jag har jobbar mycket med det systematiska sjuksköterskearbetet och sedan kommer jag från psykiatrin och där jobbar vi väldigt mycket med teamarbete och det har vi också utvecklat på Eriksborg/Änglamarken.

– Jag har även varit demensutvecklare i fyra år inom Västerås stad, säger Arja Lindkvist som är sjuksköterska i botten och som är den som ska leda förbättringsarbetet på Fatburens äldreboende.

Fatburens äldreboende har sedan i höstas varit i fokus och det efter att flera anhöriga klagat på brister i omvårdnaden och boendet fick även skarp kritik från sjukhuset i Västerås, efter att en 78-årig kvinna i augusti skickades från boendet in till sjukhuset, smutsig och med vätskande sår över hela överkroppen.

Arja Lindkvist som rekryterats till Fatburen och som bara har varit enhetschef i två veckor jobbar nu med att rätta till de brister som Västerås stads granskning kom fram till.

– Vad vi har att göra är att jobba utifrån de handlingsplaner som tagits fram från Västerås stad och som äldrenämnden även efterfrågat fram till maj, säger Arja Lindkvist.

Det mest akuta som Arja Lindkvist säger att man nu arbetar med är att rekrytera sjuksköterskor inför sommaren.

Lisa Sandberg som tidigare var enhetschef på Fatburen arbetar nu på Eriksborg/Änglamarken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".