Foto: Fredrik Sandberg/TT

Lärarförbundet kommenterar arbetssituationen för förskollärare

"Jag hoppas arbetsgivaren förstår hur jobbigt det är"
4:03 min

Vikariebrist och stora barngrupper leder till hög arbetsbelastning bland förskollärare och i Hallstahammar har personalen slagit larm till arbetsgivaren för att få hjälp. På lärarförbundet hoppas man att arbetsgivaren ska ta kritiken på allvar.

– Så här ska det ju absolut inte vara. Vi brinner ju verkligen för att jobba med barnen. Vi vill ju ha en bra arbetsmiljö, säger Maiken Lindberg Murén förskollärare i Hallstahammar och huvudskyddsombud på Lärarförbundet.

Enligt Maiken Lindberg Murén så har Lärarförbundet gjort en undersökning som visar det just arbetsbelastning, vikariefrågor och planeringsproblem som personalen blir lidande av.

– Vi har pratat om det här i många år att vi vill ju egentligen inte ha fler pedagoger vi villl ha mindra barngrupper.

– Jag hoppas verkligen att arbetsgivaren förstår den här gången hur jobbigt det är. När folk börjar sjukskriva sig och säga upp sig. Jag tror vi kan ha en bra dialog med arbetsgivaren så jag hoppas de förstår det den här gången, säger Maiken Lindberg Murén huvudskyddsombud på Lärarförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".