Förskolebarn. Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT

Krav på åtgärder i Kolsvas förskolor

0:42 min

Lärarförbundet i Köping anser att läget på Kolsva förskolor är så akut att personalens hälsa är i fara. Därför har man gjort en framställan om arbetsmiljöåtgärder.

Som P4 Västmanland rapporterade i slutet av november så har kommundelen begärt hjälp med att få fram nya lokaler till Kolsva förskolor.

Orsaken är att barnen i Kolsva blir fler och att trycket på förskolan är högt. Flera barn står också i kö.

– Men ännu har inget hänt, så nu agerar vi och begär åtgärder snarast, säger Katarina Nikitin, huvudskyddsombud på Lärarförbundet i Köping.

Köpings kommun förhalar de moduler som behövs för att alla ska få plats, anser Lärarförbundet.

Förhoppningen var att modulerna skulle börja sättas upp i början av januari och att förskolan skulle kunna flytta in där från slutet av februari.

Men ärendet har fortfarande inte tagits upp av kommunstyrelsen och nu är läget så akut att personalens hälsa äventyras, enligt Katarina Nikitin:

– För att komma tillrätta med arbetsbelastningen så måste vi reagera. Därför begär vi nu åtgärder av arbetsgivaren.

– Om vi inte är nöjda med arbetsgivarens svar kommer ärendet att lämnas vidare till Arbetsmiljöverket, säger Katarina Nikitin.

Vad säger du om läget på Kolsva förskolor? Gå gärna in och kommentera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista