Man skjuten i benet av polis

En man född 81 sköts i benet av polis under lördagskvällen i Västerås. Mannen greps sedan, misstänkt för grov misshandel.

Polisen är mycket förtegen om vad som hänt och hänvisar till förundersökningssekretess.

- Anledningen till att vi kommer dit är att det är ett bråk på adressen och uppgifterna vi får gör att polisen bestämmer sig för att gripa mannen, säger Ivan Åslund, befäl på länskommunikationscentralen i Västmanland.

Han kan dock varken svara på vem mannen ska ha misshandlat, om han var beväpnad eller hotfull mot polisen eller om polisen avlossade några varningsskott. Inte heller om mannen är misstänkt för fler brott än grov misshandel eller om han är känd av polisen sedan tidigare.

- Förundersökning pågår, alla som har något att säga ska höras om det här, säger Ivan Åslund.

Enligt vittnen som Vestmanlands Läns Tidning har pratat med var mannen kraftigt berusad och beväpnad med kniv. Flera skott ska ha avlossats av polisen.

Mannen vårdas nu på sjukhus och har inte hörts av polisen ännu. Händelsen inträffade vid 21.30-tiden på lördagskvällen. Strax före midnatt var det lugnt på platsen, men en polispatrull var kvar för att bevaka den tills en teknisk undersökning genomförts.

Händelsen kommer att utredas av en åklagare vid riksenheten för polismål, vilket är rutin i fall som detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista