Eva Thors Adolfsson projektledare för en mer sammanhållen vård av de mest sjuka äldre i Västmanland. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Mer resurser till patienter med hjärtsvikt och kol

0:41 min

Landstinget Västmanland fick 8 miljoner kronor från staten för att man under 2013 klarat vissa mål när det gäller de mest sjuka äldre. Pengarna ska bland annat användas till att höja kvalitén för patienter med kol och hjärtsvikt, säger Eva Thors Adolfsson projektledare inom landstinget.

Eva Thors Adolfsson är projektledare för en mer sammanhållen vård av de mest sjuka äldre i Västmanland, där landstinget och länets tio kommuner ingår. Totalt fick länets kommuner och landstinget dela på 30 miljoner kronor för 2013. pengar som nu kommer till användning.

För landstingets del så handlar det om att bland annat förbättra vården för patienter med hjärtsvikt och kol, som är två av de stora patientgrupperna i länet och där kommer fler sjuksköterskor att jobba nära dessa patienter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista