Linn Skoglund och Ellen Anvemyr tävlar i Talang Sverige 2013. Foto: Jonna Noblin/Sveriges Radio.

Västeråstjejer dansar i Talang

4:22 min

Denna vecka drar tv-programmet Talang igång och tolvåringarna Linn Skoglund och Ellen Anvemyr visar tillsammans upp sin gemensamma talang discodans.

De här två tjejerna älskar verkligen dans och spenderar mycket tid i dansstudion. Och mer träning har det absolut blivit inför medverkan i Talangprogrammet. Numret som tjejerna visar upp innehåller mycket fart och fläkt.

– I dansen är det mycket hopp - splithopp, piruetter, kickar och mycket flexibilitet, säger Linn Skoglund.

Programmet som visas på tv ikväll är inspelat redan i höstas och det var en nervös och pirrig inspelningsdag för tjejerna.

– Direkt när man vaknade upp på morgonen kände man 'ahh nu kommer nervositeten, vi ska upp och visa upp oss, tänk så mycket folk'. Men det är lättare när man är två stycken kan man tagga till tillsammans, säger Ellen.

Hur det gått för tjejerna får de såklart inte berätta men efter kvällens visning vet vi i alla fall om de gått vidare från första gallringen eller inte.

– Svårast har det varit att vara tyst inför våra danskompisar när de undrade vad det var vi gjorde där, vad de sa och de hade massor med frågor. Men vi får ju inte säga, säger tjejerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista