Anders Teljebäck från Socialdemokraterna berättar hur han vill se framtiden Foto: Terje Lund/Sveriges Radio

Socialdemokraterna på egen hand i Västerås

1:34 min

Fokus på jobb, skola, välfärd och bostäder kommer det bli om Socialdemokreterna i Västerås vinner valet i höst, och till skillnad från förra valet kommer Socialdemokraterna gå till val på eget program.

Anders Teljebäck som är ett av deras toppnamn förklarar att politiken blir mycket tydligare utan olika allianaser.

– Jag är helt övertygad att Västeråsarna är hjärtligt trötta på allianshysteri.

Socialdemokraternas valprogram inför nästa mandatperiod ifall de vinner valet är ganska gediget, det handlar om hela 70 punkter om vad de vill efter valet.

– En del punkter är väldigt konkreta andra är det inte.

Socialdemokratena vill se färre arbetslösa ungdomar, mindre klasser i grundskolan, fler äldreboenden samt 4000 nya bostäder varav 1000 hyresrätter.

Anders Teljebäck säger att det är för tidigt att berätta ifall Socialdemokraterna kommer bli tvungna att höja skatten eller inte för att klara detta valprogram.

Socialdemokraterna i Västerås satsar som alla partier på seger i valet, och det är också viktigt menar Anders Teljebäck att partiet även på riksplanet vinner valet, för annars blir det tuffare att få igenom deras valprogram på kommun nivå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista