Nytt parti i Norberg - ett av flera lokalpartier

Fem lokala partier finns registrerade till kommunvalet i år. Det nyaste tillskottet är Partiet för Norbergs Framtid, där Lars Gustavsson är ordförande. Det står klart sedan tiden för registrering gått ut.

– Att få hit hamiljer som flyttar hit. Då måste vi förbättra service. Och småföretagare som etablerar sig i Norberg. Så svarar Lars Gustavsson på frågan vilka som är de viktigaste frågorna för Partiet För Norbergs Bästa.

Det är fortfarande drygt en månad kvar till valsedlarna ska vara klara, och man håller just nu på att värva namn säger han också.

Det finns lokala partier i fyra andra kommuner i länet. Men två av dem har inte kvar någon verksamhet att tala om.

En väldigt låg profil håller Skinnskattebergsdemokraterna, som försvann ur fullmäktige valet 2010.

Även Västeråspartiet för en tynande tillvaro.

Men i Arboga har Omsorgspartiet fortfarande en stark ställing. Och det trots att partiet bara har ett mandat. Partiledaren Carl-Erik Almskoug är till exempel ordförande i tekniska nämnden.

Flest mandat av lokalpartierna har Salas bästa. Efter valet 2010 har man fem mandat i Sala.

Samarbetet med de rödgröna sprack för två år sen, men fortfarande är partiet aktivt. Och valarbetet har redan startat, säger Salas Bästas ordförande Hanna Westman.

– Vi värvar medlemmar mycket via Facebook. Och så skriver vi insändare. Vi har inte gått ut och knackat dörr och så, säger Hanna Westman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista