Vasiliki Tsouplaki (V). Foto: Samuel Sillén

Tsouplaki (V) avvisar krav från Haddad (FP)

Det är inte kommunens roll att granska friskolor. Det menar nämndsordföranden Vasiliki Tsopulaki som svar på Roger Haddads (FP) kritik mot Entréskolan.

– I dag godkänner staten skolor som kommunen måste punga ut med pengar till. Det känns inte som ett tillfredsställande system. Det säger Vasiliki Tsouplaki, vänsterpartistisk ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Västerås.

I måndags gick riksdagsledamoten och folkpartisten från länet Roger Haddad ut offentligt och kritiserade den fristående Entréskolan i Västerås för bristande kvalitet.

I en skrivelse till barn- och ungdomsnämnden skrev han också att nämnden borde haft mer koll på verksamheten genom mer insyn.

Nämndens ordförande Vasiliki Tsouplaki menar att det inte är kommunens roll att granska friskolor och att Roger Haddad skjuter sig själv i foten.

– Det här är ett system som folkpartiet varit med och riggat, säger hon.

– Jag tycker vi ska hålla tydligare på rollerna här, säger Vasiliki Tsouplaki.

Hon skulle gärna själv besöka Entréskolan för att se hur situationen är där, men kommer knappast att göra det.

– Jag är orolig att vi inte blir insläppta om det uppfattas som att vi är där för att granska och skicka pressmeddelanden om saker som vi ser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista