Ted Bergström och Stefan "Lillis" Jonsson. Foto: Mattias Forsberg/Sveriges Radio

Formstarkt VSK bandy ser fram emot fortsättningen

"Små justeringar har givit stora resultat"
4:14 min

Efter VSK bandys oväntade storseger mot Hammarby i lördags har förväntningarna stigit. I kväll spelas semifinal två i bäst av fem mellan Västerås SK och Hammarby. Ska det bli seger igen?

När Västerås SK låg under med 0-2 i kvartsfinalserien mot Vänersborg var det inte många bandyvänner som räknade VSK som framtida guldkandidater. Men efter att ha rest sig på nio och vänt mot Vänersborg är laget i semifinal mot Hammarby, och efter storseger 6-3 i lördags är det många som hoppas på mer.

VSK:s tränare Stefan "Lillis" Jonsson och forwarden Ted Bergström besökte P4 Morgon på måndagen och gav sina reflektioner kring matchen i lördags.

– Det var som att alla bitar verkligen föll på plats. Vi var rappa i benen men samtidigt coola och lugna i huvudet, säger Stefan "Lillis" Jonsson.

– Det var en riktigt härlig fajt. Vi följde vår matchplan till 110 procent och det gav utdelning. Alla gjorde det vi hade kommit överens om och nu har vi hittat ett spel som fungerar. Vi har gjort små justeringar som givit stora resultat och det känns fantastiskt, säger Ted Bergström

Det var många som var förvånade och mest stod och gapade efter matchen i lördags. Har ni mörkat formen?

– Nej, inte för att föringa vår insats, men Hammarby var rätt bleka. Vi har hittat ett spel som passar oss och ändrat lite i laget. Fysiskt känner vi oss i kanonform, och efter att ha fått kämpat oss igenom tre tuffa matcher så spelar vi nu med ett enormt självförtroende, säger tränaren Stefan "Lillis" Jonsson.

Hur ska ni göra för att hålla i spelet i matchen ikväll hemma i ABB Arena?

– Jag tror att vi kommer vara lika bra som i lördags. Frågan är väl hur bra Hammarby kommer vara. Jag är övertygad om att de kommer vara bra och rejält sugna att vinna. Vi får se till att spela vårt spel så får vi se hur långt det räcker.

Varför bör man söka sig till arenan ikväll och titta på matchen?

– Det är världsartister över hela banan. Vi har spelare som kan göra fantastiska saker och jag tror att det kommer bli en väldigt kul och bra match avslutar VSK:s tränare Stefan "Lillis" Jonsson.

Ikväll klockan 19.15 spelas semifinal två i bäst av fem mellan Västerås SK och Hammarby. Matchrapporter hör du i Radiosporten i P4 under kvällen. Intervjuer från matchen hör du här på webben och i våra lokala nyheter under tisdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".