Victor Nilsson Lindelöf njuter av ledigheten hemma i Västerås. Foto: Johan Bengts/Sveriges Radio.

Victor hoppas på A-lagskontrakt med Benfica

"Sitter i en väldigt bra sist"
1:21 min

Benficaproffset Victor Nilsson Lindelöf är hemma i Västerås på semester. Efter två säsonger i B-laget hoppas han på att få skriva på ett A-lagskontrakt inför nästa säsong.

– Jag kan inte gå in på vad jag snackar med klubben om. Men det jag kan säga är att jag känner att jag sitter i en bra sist, säger den snart 20-årige västeråsaren.

Enligt honom själv så har det hänt en hel del med den Victor Nilsson Lindelöf som för två år sen lämnade Västerås SK för storklubben Benfica. Både på och vid sidan av plan.

Den gångna säsongen har han etablerat sig i B-laget och fått chansen i A-laget vid två tillfällen. Dels i cupen och framför allt i hans ligadebut mot Porto.

Men även om det skulle bli så att han inte kommer erbjudas en plats i A-truppen så känner han ingen panik.

– Jag har ingen stress utan är fortfarande ung och känner att jag utvecklas. Jag får träna med A-laget och får ta stort ansvar i B-laget så det är en väldigt bra miljö för mig.

Victors framfart i Benfica gjorde att han nyligen för första gången togs ut i U21-landslaget. Men på en träning innan landskamperna blev han lårskadad och den efterlängtade debuten blev aldrig av.

– Det var riktigt tungt eftersom jag väntat på att få göra debut. Det är ett mål jag har att bli given i U21-landslaget, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".