Svart och tung sista dag för personalen på TV4 Nyheterna Västerås. Magnus Liljesköld, Natalie Caballero Löf, Jenny Berggren och Lina Törnqvist. Foto:Terje Lund/Sveriges Radio

Sorglig stämning på TV4 Nyheterna i Västerås

1:31 min

I dag sänder TV4 Nyheterna Västerås sin sista sändning. Tidigare i våras meddelade TV4-Gruppen att de väljer att lägga ner de lokala kanalerna i landet och cirka 140 journalister förlorar sina arbeten.

På redaktionen i Västerås är det en dämpad stämning berättar Jenny Berggren.

 – Otroligt sorgligt förstås.

På TV4:s Västeråsredaktion arbetar sex personer och ingen av dem blir erbjuden ett annat arbetet av TV4. En av de anställda har arbetat där sedan starten 1993.

För Natalie Caballero Löf är situationen lite annorlunda då hon blev fast anställd bara någon månad innan beskedet om nedläggning kom.

– Först andades man ut och tänkte: nu är man trygg, men så blev det inte.

Jenny Berggren menar att eftersom de nu läggs ner så kommer det bli ett demokratiskt underskott i Västerås och Västmanland, mediabevakningen blir en aktör svagare.

– Det är ju en lokal röst som försvinner från den lokala mediekartan, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista