Nytt system ska fylla läktarna

1:22 min

Ett problem på VIK Hockeys matcher de senaste säsongerna är att sittplatsläktaren har varit slutsåld men ändå inte fullsatt. Nu hoppas klubben att de hittat en lösning på problemet.

Slutsålt men inte fullsatt, så har det sett ut på vissa av VIK Hockeys matcher där stolar gapat tomma och ändå har det inte funnits några sittplatsbiljetter kvar att köpa.

– Vi har diskuterat det flera år men det har inte fungerat med vårt biljettsystem utan det är först i år som den här möjligheten har dykt upp, säger VIK Hockeys klubbchef Anders Eklund.

Klubben hoppas att de har hittat en lösning som ska fungera, där de med säsongskort som inte kan komma på matchen meddelar detta så att klubben kan sälja biljetterna vidare. Och på det viset fylla samtliga platser.

– Inte till hundra procent så klart, men går vi ut med det här så hoppas och tror vi så klart att de som vet att de inte kommer till en match med stort intresse så vi kan lyckas sälja till någon annan.

För att locka säsongkortinnehavarna att hjälpa till med att meddela att de inte tänker utnyttja sin plats så erbjuds de tillgodopengar i souvenirshopen om de avvarar sin biljett så att klubben kan sälja den till någon annan.

Men att det skulle finnas ett moraliskt dilemma att sälja samma biljett två gånger tycker inte Anders Eklund.

– Nej, alla vill ju att det ska vara mycket folk i arenan så jag ser inga moraliska hinder.

Så det här kan göra att det verkligen blir "lapp på luckan"?

– Ja, vi hoppas att det blir en bra effekt.