Vinst för BK30 i länsderbyt

2:01 min

Västerås BK30 kunde säkra sin position i toppen när laget besegrade Köpingslaget Forsby FF med 1-3 i damernas division 1.

Det blev till slut en jämn match i länsderbyt där BK30 blev det vinnande laget. Serieledarna satte tryck inledningsvis och stod för det första målet i den 16:e minuten, målskytt Nicole Modin. En ledning de var nära att utöka efter drygt en halvtimmes spel.

Forsby kom igen, men istället för ett kvitteringsmål utökade BK30 sin ledning genom Cassandra Korhonen i första halvlekens slutminut. Resultatet i halvtidsvila skrevs till 0-2 till gästande BK30.

I andra halvlek svängde det och hemmalaget Forsby FF tog initiativet och det tog inte många sekunder innan Agnes Thoresson reducerade till 1-2. Forsby tryckte på och det blev ett riktigt krigande mellan de båda lagen.

Forsby var nära att kvittera vid ett antal tillfällen men återigen vände det för BK30 och Cassandra Korhonen kunde göra sitt andra mål i 89:e minuten vilket fastställde slutresultatet till 1-3.

BK30 förstärker därmed sin position i toppen och Forsby FF får kämpa vidare i hopp om att få vara kvar i serien.

– Det blev en tuff match och det var väntat, menar målskytten i Forsby, Agnes Thoresson. Vi gav BK30 lite för mycket gratis i första halvlek, något vi ändrade till andra halvlek. Dessvärre räckte det inte.

– Det har gått bra för oss, vi är ett bra lag, säger tvåmålsskytten Cassandra Korhonen i BK30. Vi ska fortsätta satsa på vårt mål som är topp 5, sedan får vi se.