Centerns unga vill skrota LAS

5:27 min

Knappt två veckor före valet är Karin Mattson, distriktsordförande för centerns ungdomsförbund i länet förväntansfull. Partiets starka EU-val i maj har gjutit mod i partiets unga.

I valet till Europaparlamentet fick Centern de bästa siffrorna på nitton år. Det får Karin Mattson, distriktsordförande för centerns ungdomsförbund i västmanland att hoppas mycket på kommande riksdagsval.

– Lyftet berodde nog på att vi drev frågor som står nära oss och nära andra människor. Makten ska ligga nära dig, vi tycker också att det ska kosta extra att släppa ut koldioxid och skita ner samhället.

CUF vill också öppna upp arbetsmarknaden genom att slopa LAS. Med det hoppas Karin Mattson ge unga större möjligheter att komma in i yrkeslivet. Genom att slopa dagens LAS-regler tror Karin Mattson att fler äldre skulle byta arbete och då automatiskt ge plats för de unga.

Centerns ungdomsförbund vill också satsa mycket på praktikplatser och att de högre utbildningar vars inriktning ligger nära näringslivet också ska ha förtur till praktikplatser.

Vi träffade Karin Mattson, distriktsordförande för CUF i västmanland innan valet för att prata hjärtefrågor, enskilda sakfrågor och om hennes syn på engagemanget hos dagens ungdomar.